ГАЛУШКИ

галушки

🥟 Галушки – це традиційна страва, яка походить зі східної Європи, особливо популярна в українській, польській, словацькій та угорській кухнях. Це різновид клопотів, або тіста, яке готують з муки, яєць та води, яке потім варять у воді або бульйоні. Галушки можуть мати різні форми: кульки, циліндри, плоскі шматки або навіть смажені. Вони зазвичай подаються з соусом, м’ясом, грибами або сиром.

Історія галушок досить стара і має багато варіантів. Зазначається, що вони з’явилися вже в середньовіччі, коли тісто було одним із основних продуктів у харчуванні. У деяких джерелах зазначається, що галушки виникли в Україні та Польщі та поширилися далі до інших країн. Інші стверджують, що вони мають угорське походження із слов’янським впливом. Також варто відзначити, що галушки є частиною кулінарної культури багатьох народів та мають багато регіональних варіацій.

Незважаючи на різні версії про походження галушок, вони стали невід’ємною частиною традиційної кухні східноєвропейських країн і досі залишаються популярними стравами у багатьох регіонах.


Отже, ось базовий рецепт для приготування галушок:

Інгредієнти:

  • 2 чашки муки
  • 2 яйця
  • Пів чашки води (можна трохи більше або менше, в залежності від консистенції тіста)
  • Сіль за смаком

Інструкції:

  1. У великій мисці змішайте муку і сіль. Зробіть уявне “гніздо” у цій суміші для яєць.
  2. Розбийте яйця в центр “гнізда” і почніть помішувати, поступово додаючи воду.
  3. Замішуйте тісто, поки воно не стане гладким і еластичним. Можливо, вам доведеться додати трохи більше муки, якщо тісто занадто липке, або трохи більше води, якщо воно занадто сухе.
  4. Покрийте тісто тканиною або плівкою і залиште його на 20-30 хвилин, щоб воно відпочило.
  5. Після відпочинку розкатайте тісто на плоску поверхню, наріжте на невеликі шматочки.
  6. Приведіть до кипіння великий горщик з водою, додайте трохи солі.
  7. Додайте галушки в киплячу воду і варіть їх, поки вони не вийдуть на поверхню (це займе близько 2-3 хвилин).
  8. За допомогою дуршляка вийміть галушки з води і процідіть.
  9. Подавайте галушки гарячими, за вашим бажанням з соусом, м’ясом, грибами або сиром.

Звісно, це базовий рецепт, і ви можете експериментувати з інгредієнтами та додавати до тіста наприклад, терті картоплю або тертий сир, щоб створити свій власний унікальний смак.


Калорійнічть галушок:

Калорійність галушок може варіюватися в залежності від інгредієнтів, з яких вони приготовлені, та способу приготування. Основними інгредієнтами для галушок є мука, яйця та вода. Важливо також враховувати, чи додаються до тіста інші інгредієнти, наприклад, масло або молоко.

В середньому, калорійність галушок може становити приблизно 150-200 калорій на 100 грамів. Проте ця цифра може змінюватися в залежності від конкретного рецепту.

Related Post